Altei
ALTEI spol. s r.o., U háje 29, 147 00 Praha 4 Czech Republic
tel: (+420) 222 721 501, fax: (+420) 222 728 335, e-mail: info@altei.cz,

  NOVINKY | PRODEJNÍ AKCE | O NÁS | SLUŽBY | SLOVNÍČEK | KONTAKT | NAPIŠTE | ZOBRAZOVAT ARCHIV
  DIGITÁLNÍ KINO | APOGEE CZ |


Výrobci
Kategorie


ABIS
Bowers & Wilkins
Classé
Denon
MG
Nuvo
Oehlbach
OPPO
Pawel Acoustics
Pro-Ject
Reference Recordings
Rotel
Sony
Stax
Unisound
ViV Laboratory
Yamaha
ZYX
Dr. Feickert Analogue
AEQ
Altei
Antex Electronics
Apogee
APT
Calibre
Conducfil
Denon Professional
DHD
Ecler
Funk
Harkness
JoeCo
JVC Professional
Lifeview
M-Audio
Manley Labs
ME-Geithain
Minnetonka
PrismSound
RealD
RTW
Sonodyne
Sony Professional
SQN
Tascam
TCube
Trilogy
USL
WEISS
Pawel Acoustics / Sluchátkové procesory / HP-1/Mk-III
 HP-1/Mk-III
01 HP-1/Mk-III Front
01 HP-1/Mk-III Front

Obecný popis

Sluchátkový procesor k elektrostatickým sluchátkům STAX

Procesor Pawel Acoustics je koncipován jako doplněk korigující zvukový signál při poslechu sluchátky.

Model HP-1a/Mk-III je odladěn pro spojení s elektrostatickými sluchátky STAX SR-404 Signature, SR-303 Classic a SR-202 Basic, model HP-1b/Mk-III je pak určen pro STAX SR-007 Omega II. Kromě toho výrobce nabízí možnost odladění i pro jiná sluchátka na základě zvláštní objednávky.

Procesor HP-1 umožňuje volbu mezi korekcí pro difuzní pole, binaurální přenosovou funkcí a neutrálním průchozím režimem "bypass". Procesor se jednoduše zařadí do signálové cesty před sluchátkový zesilovač. Pro vyšší komfort připojení je vybaven jak symetrickými (XLR a Jack 6.3), tak i nesymetrickými (RCA) vstupy, navíc s možností volby citlivosti "HI / LO" (0 / - 12dB). Propojení s vlastním sluchátkovým zesilovačem je pak realizováno nesymetricky. Přebuzení procesoru indikuje dvoubarevná LED dioda na předním panelu přístroje.

Korekce pro difuzní pole "Diffusefield" slouží k základnímu zvukovému vylepšení reprodukce sluchátky. Jedná se o korekci zajišťující vyrovnaný kmitočtový průběh v difuzním zvukovém poli. Zvukové zdroje z různých míst získají jednotný směrově neutrální zvukový charakter. Tato korekce se stala referenčním standardem ve zvukových studiových provozech a slouží k přesnému a kontrolovanému sjednocení poslechových podmínek. Korekce se výborně hodí k reprodukci stereofonních záznamů pořízených "umělou hlavou". Vede rovněž ke kvalitnímu vnímání prostorové stereofonie. Výsledky při problémech s míchanými stereofonními snímky (jako je koincidence, časové zpoždění a polymikrofonie) jsou rovněž dostatečně přesvědčivé a zřetelně ukazují na potřebu použít vhodnou korekci přizpůsobenou pro každá sluchátka.

Binaurální korekce doplňuje korekci pro difuzní pole o binaurální přenosovou funkci. Tím je dosaženo poslechového zážitku srovnatelného s reprodukcí přes reprosoustavy. Prostor je podán velmi přirozeně a zvuková zabarvení typická pro konvenční poslech sluchátky jsou potlačena na minimum. Obraz reprodukce, který je obvykle lokalizován "v hlavě posluchače" se při poslechu přes HP-1 přesune do roviny před posluchače a hudební těleso je reprodukováno ve svém přirozeném rozměru.

Výrobce:
 <font color=navy> Pawel Acoustics</font>
Parametry:
Souhrn
 > Obecný popis
 > Vstupy a výstupy
 > Vstupní úrovně
 > Kmitočtový rozsah
 > Dynamický rozsah
 > Přesnost korekce
 > Zkreslení
 > Přeslechy
Katalogový list:
Pawel_HP-1
Cena (včetně DPH):
37.200,-,- Kč